Welke lichtkleur moet ik kiezen bij LED verlichting?

Bij het maken van een keuze voor de juiste LED lamp is kleurtemperatuur van groot belang. De kleur is van belang bij voor de plaats waar de LED lamp uiteindelijk geïnstalleerd zal worden. Enige tijd geleden was men nogal sceptisch over lichtkleuren van LED lampen, zijn de LED lampen van tegenwoordig minstens net zo sfeervol als de oude traditionele gloeilampen. De kleurtemperatuur van een lamp wordt aangegeven in een Kelvin waarde. Hier vindt u uitleg over de verschillende kelvin waardes. De kleurechtheid van een LED lamp kan weergegeven worden met een (CRI) waarde.

De verschillende Kelvin waardes

De kleurtemperatuur van onze LED lampen wordt weergegeven in een Kelvin waarde. Dit staat bij elke LED lamp op de productspecificaties vermeld, en op de website bij extra informatie van elk artikel. In het onderstaande overzicht wordt weergegeven wat voor lichtkleur de lamp heeft bij een bepaalde Kelvin waarde. Hieronder vindt u het overzicht met de verschillende Kelvin waardes en kleurweergave.

  • 10000 Kelvin:Daglicht met onweer.
  • 7000 Kelvin: Daglicht met regenweer.
  • 6000 Kelvin: Koel wit licht, zoals bij helder blauwe lucht met middagzon.
  • 5500 Kelvin: Standaard daglicht wit, zoals bij heldere lucht.
  • 4800 Kelvin: Daglicht met direct zonlicht.
  • 4000 Kelvin: Wit licht een warme gloed, zoals het licht van TL buizen.
  • 3000 Kelvin: Warm wit licht zoals van halogeenlampen.
  • 2800 Kelvin: Warm licht zoals een gloeilamp.
  • 2200 Kelvin: Warm licht zoals het licht van HPS lampen.
  • 1900 Kelvin: Warm licht zoals kaarslicht.

Welke lichtkleur moet ik kiezen bij LED verlichting?

 

Sfeervol gezellig, warm wit licht kan worden verkregen door een gloeilamp of halogeenlamp eenvoudigweg terug te dimmen tot een warmere lichtkleur. Met onze Dim To Warm technologie kunt u deze populaire warm witte lichtkleur uitstekend evenaren met energiezuinige techniek van de nieuwste LED lampen. Deze supermoderne LED technologie is geïntegreerd in al onze modellen met het Dim To Warm logo. Hier worden verschillende LED’s met verschillende kleurtemperaturen gebruikt waarbij het licht wordt samengevoegd, afhankelijk van de dimmerstand.

 

Volledig aan geven deze LED lampen warm wit licht (3.000 Kelvin). Om het Dim To Warm effect te bereiken, kunnen ze traploos worden gedimd tot extra warm wit (2.200 Kelvin). Een speciale eigenschap hiervan is dat de kleurweergave-index (Ra, CRI) zelfs hoger is dan 90, ook bij deze lage kleurtemperatuur.